Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Havuç Tatlýsý

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Havuç Tatlýsý

    HAVUÇ TATLISI


    Akþamyemeði sonrasý evde caným tatlý birþeyler isteyince ,iþyerimde öðle yemeðinde çýkan bu tatlý geliverdi birden aklýma... Hemen hemen her zaman mutfakta kolayca bulunabilecek malzemelerle hazýrlanabilen bu yapýmý kolay tatlý þýk görünümlü ve çok lezzetli bence...

    Malzemeler :
    3 adet havuç
    1 çay bardaðý su
    1 su bardaðý toz þeker
    10-15 adet petübör bisküvi
    1 çay fincaný iri kýyýlmýþ ceviz
    üzeri için ;
    1 su bardaðý süt
    3 yemek kaþýðý un
    1/2 su bardaðý toz þeker
    1 paket vanilya

    Yapýlýþý :
    Havuçlarý rendeleyerek bir tenecereye alýyoruz. 1 su bardaðý suyu ve þekeri ilave ederek orta ateþte piþiriyoruz. Havuçlar piþince rondoda ezerek un haline getirdiðimiz bisküvileri ve cevizleri havuçlara ekliyoruz. Kullanacaðýnýz bisküvi miktarýný havuçlarýn kývamýna göre ayarlamalýsýnýz. Ýyice karýþtýrýp dikdörtgen bir cam kaba yayýp üzerini kaþýkla düzeltikten sonra buzdolabýna koyuyoruz.
    Bir tencerede süt ,un ,tozþeker ve vanilyayý karýþtýrarak orta ateþte sürekli karýþtýrarak piþirip kaynamaya baþlayýp koyulaþtýðýnda ocaktan alýyoruz. Buzdolabýndan çýkardýðýmýz havuçlarýn üzerine düzgün bir þekilde dökerek tekrar buzdolabýna koyuyoruz. 3-4 saat sonra dilimleyip servis yapýyoruz.


    Afiyet olsun...
Haz?rlan?yor...
X